Over ons

Dagelijks zijn wij met ons team druk bezig om verslag te doen van ongeplande nieuwssituaties. Bij nacht en ontij gaan wij op pad. Zo blijft de media altijd voorzien van actueel beeldmateriaal.

Vanuit de regio Amstelland staat ons team paraat voor de media. Als er iets gebeurd proberen wij daar zo snel als mogelijk bij te zijn. Het beeldmateriaal wat wij maken, sturen wij vervolgens in naar de media. Wanneer deze behoefte hebben om dat te gebruiken, nemen ze dat van ons af. Doordat wij gebruik maken van de nieuwste technieken, kunnen wij er voor zorgen dat wij zo snel als mogelijk het beeld bij de redactie hebben.

Ethische overwegingen
Verslag doen van hardnieuws items vraagt soms om ethische overwegingen. Onze medewerkers trainen wij vanuit het principe dat de hulpverlening altijd voorrang heeft. Het kan niet zo zijn dat de hulpverlening gehinderd wordt door onze aanwezigheid. Dat is voor ons een no-go.

Daarnaast proberen wij altijd te voorkomen dat slachtoffers (herkenbaar) in beeld komen. Toch is dit niet altijd helemaal 100 procent te voorkomen. In dat geval proberen wij met nabewerking, zoals bijvoorbeeld een blur, dit alsnog te bewerkstelligen. Onze afnemers zelf zijn eindverantwoordelijk als het gaat om de ethische overwegingen qua publicatie (plaatsen we dit wel, of plaatsen we dit niet?). Het blurren van foto’s is dus in het beginsel een verantwoordelijkheid van de afnemer. Natuurlijk proberen we dat in goed overleg te doen met onze afnemers.

Waarom beeld van 112 incidenten maken?
Mensen zijn van nature nieuwsgierig aangelegd. Als men sirene’s hoort, een helikopter boven de wijk heeft of veel politie ziet staan, wilt men toch weten wat er is. Dit genereert vaak, oneerbiedig gezegd, ramptoerisme. Doordat wij beeld van dit soort incidenten maken en dit insturen naar de media, hopen we mede te bewerkstelligen dat de ‘ramptoeristen’ thuis blijven, vanuit het principe: ‘We lezen het zo toch wel op …..’

You cannot copy content of this page