A10 demonstratie meerdere aanhoudingen

UPDATE 3: De snelweg is inmiddels vrij van demonstraten en wordt zo weer vrijgegeven voor het verkeer. De politie heeft zeker tientallen aanhoudingen verricht. Het exacte aantal is bij ons nog onbekend.

UPDATE 2: De politie is op dit moment bezig met de demonstraten te verwijderen van de A10. Tientallen van de demonstraten zijn aangehouden.

UPDATE 1: De burgermeester heeft de demonstratie op de A10 inmiddels formeel ontbonden. De demonstratie zal worden beƫindigd en de demonstraten worden verwijderd door de politie.

Actiegroep Extinction Rebellion heeft vandaag opnieuw de snelweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd als onderdeel van hun protest tegen klimaatverandering.

Rond 12.00 uur gingen de eerste demonstraten het talud op en stonden daar langs de snelweg. Om 12.15 uur gingen de demonstraten de snelweg op.

Ook waren er fietsers van de actiegroep op de snelweg. Deze zijn inmiddels met buizen aan elkaar gemaakt.

Rijkswaterstaat heeft boven de snelweg rode kruizen staan.
Er is aanzienlijk meer politie aanwezig dan de vorige keer.

De demonstraten hebben eind december al een keer eerder de snelweg A10 geblokkeerd.
De burgemeester heeft de demonstratie verboden vanwege de verkeersveiligheid.

Beelden: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

 

Hulpdiensten belaagd bij grote brand Zwaanshoek

Op de Spieringweg in Zwaanshoek is donderdagochtend een grote brand uitgebroken op het terrein van een boerderij. De brandweer is

 

Meerdere voertuigen in beslag genomen na dodelijke schietpartij Amsterdam

Na de dodelijk schietpartij vanmorgen vroeg aan de Rhoneweg in Amsterdam Sloterdijk worden op dit moment meerdere voertuigen in beslag

You cannot copy content of this page