Zien: Duizenden hardlopers doen mee aan Egmond Halve Marathon

Egmond aan Zee/ Castricum – Duizenden hardlopers hebben vandaag de halve marathon van Egmond gelopen. De halve marathon staat bekend als een van de zwaarste van Nederland, doordat het parcours voor een groot deel over het strand en het duingebied tussen Castricum en Egmond aan Zee loopt. Heb parcours is dit jaar aangepast vanwege de hoge waterstand in de duinen, waardoor de lopers door overstroomde paden niet overal konden lopen.

Om 10:25 uur liepen de eerste lopers het parcours op en begon de kwart marathon. Om 10:58 uur begon de Heroes Run en om 12:16 uur ging de halve marathon van start. Bij de halve marathon begint de wedstrijd van de vrouwen, gevolgd door die van de heren. Om 12:36 uur begonnen de eerste recreatielopers met hun tocht.

Lucas Nieuweboer is na 18 jaar eerste Nederlandse winnaar halve marathon. NH Nieuws meldt dat Nieuweboer na een geweldige ontknoping, in 1 uur, 3 minuten en 34 seconden over de finish kwam. Daarmee is Nieuweboer de eerste Nederlandse winnaar van de Egmond Halve Marathon sinds Kamiel Maase in 2006. Bij de vrouwen kwam Aminet Ahmed in 1 uur, 10 minuten en 4 seconden als eerste over de streep.

Beeld: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto te water in Uithoorn, persoon gereanimeerd

Op de Boterdijk in Uithoorn is woensdagavond een personenauto te water geraakt. De auto raakte op zijn kop in het

 

Vlammenzee bij zeer grote brand Haarlem

De brandweer is woensdagochtend omstreeks 05.00 opgeroepen voor een grote brand in een bedrijfspand aan de Surinameweg in Haarlem. Er

 

Twee personen gewond na ongeval motor-auto De Boelelaan Amsterdam

Op de Boelelaan heeft omstreeks 16.00 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en motor. Daarbij raakte zeker twee personen

You cannot copy content of this page