Zien: Duizenden hardlopers doen mee aan Egmond Halve Marathon

Egmond aan Zee/ Castricum – Duizenden hardlopers hebben vandaag de halve marathon van Egmond gelopen. De halve marathon staat bekend als een van de zwaarste van Nederland, doordat het parcours voor een groot deel over het strand en het duingebied tussen Castricum en Egmond aan Zee loopt. Heb parcours is dit jaar aangepast vanwege de hoge waterstand in de duinen, waardoor de lopers door overstroomde paden niet overal konden lopen.

Om 10:25 uur liepen de eerste lopers het parcours op en begon de kwart marathon. Om 10:58 uur begon de Heroes Run en om 12:16 uur ging de halve marathon van start. Bij de halve marathon begint de wedstrijd van de vrouwen, gevolgd door die van de heren. Om 12:36 uur begonnen de eerste recreatielopers met hun tocht.

Lucas Nieuweboer is na 18 jaar eerste Nederlandse winnaar halve marathon. NH Nieuws meldt dat Nieuweboer na een geweldige ontknoping, in 1 uur, 3 minuten en 34 seconden over de finish kwam. Daarmee is Nieuweboer de eerste Nederlandse winnaar van de Egmond Halve Marathon sinds Kamiel Maase in 2006. Bij de vrouwen kwam Aminet Ahmed in 1 uur, 10 minuten en 4 seconden als eerste over de streep.

Beeld: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page