Overstromingsgevaar net over de Duitse grens

In de Duitse plaats Meppen (vlak over de grens bij Klazinaveen, Drenthe) is een mega operatie gaande van de Duitse hulpdiensten vanwege dreigend overstromingsgevaar.

De hoogte van het water is ditmaal niet het grootste gevaar alleen. Doordat het water al langere tijd hoog staat lijkt de dijk, die het dorp tegen het water beschermt, verzadigd te zijn geraakt. De autoriteiten vrezen dat de dijk door de combinatie van de verzadiging en de harde wind en regen kan gaan bezwijken. De autoriteiten zijn druk bezig een nooddijk aan te leggen.

De hulpdiensten zijn ondertussen druk bezig een massale evacuatie voor te bereiden van circa 5000 huishoudens. Door de overheid is al een duitse variant van de NL Alert verstuurd en ouderen en niet-zelfredzamen worden al geƫvacueerd. Andere bewoners krijgen de oproep een evacuatie voor te bereiden.

Een Duitse brandweerwoordvoerder laat weten dat de evacuatie van niet-zelfredzamen vroeg wordt gestart om te voorkomen dat dit ad-hoc moet gebeuren.

Beeld: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto te water in Uithoorn, persoon gereanimeerd

Op de Boterdijk in Uithoorn is woensdagavond een personenauto te water geraakt. De auto raakte op zijn kop in het

 

Vlammenzee bij zeer grote brand Haarlem

De brandweer is woensdagochtend omstreeks 05.00 opgeroepen voor een grote brand in een bedrijfspand aan de Surinameweg in Haarlem. Er

 

Twee personen gewond na ongeval motor-auto De Boelelaan Amsterdam

Op de Boelelaan heeft omstreeks 16.00 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en motor. Daarbij raakte zeker twee personen

You cannot copy content of this page