Overstromingsgevaar net over de Duitse grens

In de Duitse plaats Meppen (vlak over de grens bij Klazinaveen, Drenthe) is een mega operatie gaande van de Duitse hulpdiensten vanwege dreigend overstromingsgevaar.

De hoogte van het water is ditmaal niet het grootste gevaar alleen. Doordat het water al langere tijd hoog staat lijkt de dijk, die het dorp tegen het water beschermt, verzadigd te zijn geraakt. De autoriteiten vrezen dat de dijk door de combinatie van de verzadiging en de harde wind en regen kan gaan bezwijken. De autoriteiten zijn druk bezig een nooddijk aan te leggen.

De hulpdiensten zijn ondertussen druk bezig een massale evacuatie voor te bereiden van circa 5000 huishoudens. Door de overheid is al een duitse variant van de NL Alert verstuurd en ouderen en niet-zelfredzamen worden al geƫvacueerd. Andere bewoners krijgen de oproep een evacuatie voor te bereiden.

Een Duitse brandweerwoordvoerder laat weten dat de evacuatie van niet-zelfredzamen vroeg wordt gestart om te voorkomen dat dit ad-hoc moet gebeuren.

Beeld: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page