Storm Pia zorgt voor spannende momenten voor strandpaviljoens 

Castricum / Egmond aan Zee – De harde wind van Storm Pia in combinatie met hoogwater leiden vannacht tot spannende momenten voor strandpaviljoens langs de kust van Noord Holland. De zee staat op veel plekken inmiddels zo hoog dat de strandpaviljoens tot hun fundering in de zee staan.

Op beelden is te zien dat het normaal relatief brede stranden nu volledig onderdeel zijn van de zee, en het water bijna staat tot aan de duinen.

In Egmond aan Zee dreigt later vannacht het zeewater via de strandopgang het dorp in te lopen. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier liet gisteren weten dat er omstreeks 02:30, in de nacht van donderdag op vrijdag, een grote kans is dat zeewater door de strandopgang het dorp inloopt. De Noordzee is op deze plek rond het genoemde tijdstip plus 2.90 NAP. De golfhoogte is voorspeld op 4 meter. Bij een totaal van 7 meter water boven NAP kan er zeewater via de strandopgang aan de Voorstraat het dorp in stromen. Dit kan voor overlast zorgen.

Op beelden is te zien dat op de strandopgang een geïmproviseerde dijk is gemaakt door een berg zand op te werpen, waar inmiddels de golven tegenaan slaan.

Verschillende mensen uit de regio besloten om de situatie ter plaatse van dichterbij te bekijken, een groep belangstellenden stond op de vlonder van Strandpaviljoen “Bad Egmond”, waar een goed uitzicht was op de geïmproviseerde dijk en de woeste zee.

Voor de strandpaviljoens is het vannacht nog te vroeg om een inschatting te maken van eventuele de schade, dat zal morgen bekeken moeten worden als het water weer is gezakt.

Beeld: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page