Grootschalige oefening van hulpdiensten in P60 Amstelveen

Veel brandweer, ambulances en politie maandagavond op het Stadsplein in Amstelveen. Op straat werden diverse mensen geholpen door hulpverleners en er werd zelfs iemand gereanimeerd. Gelukkig geen echt incident, maar een oefening van de hulpdiensten.

Het scenario was dat zich bij P60 een explosie had voorgedaan tijdens een feest. Hierdoor waren veel gewonden en moest er binnen een flinke brand geblust worden. Ook moesten veel ‘feestgangers’ ergens worden opgevangen en medisch behandeld worden.

Omstanders bij het incident, allemaal figuranten, moesten door agenten op afstand worden gehouden, waarbij uiteindelijk zelfs aanhoudingen zijn verricht.

De oefening was georganiseerd door de brandweer van Amstelveen. Daarnaast deden brandweercollega’s van Uithoorn en Nieuwveen mee aan de oefening.
(tekst gaat door onder afbeelding)

Voor de BHV-ers van P60 een goed moment om hun procedures en vaardigheden te oefenen. Het pand was snel ontruimd en de BHV-ers (medewerkers van P60) ondersteunden de hulpdiensten goed.

Bij de oefening sloot ook de ambulance aan en trainden politiestudenten mee. Uniek was ook de komst van een COPI (Commando Plaats Incident) waarbij leidinggevenden van alle hulpdiensten gezamenlijk de aanpak van het incident bespreken. Ook voor hun was het een uitdagend scenario om te beoefenen.

Alle slachtoffers waren uiteindelijk snel gered en de brand was vlot onder controle. Na afloop zijn tijdens de evaluatie alle leerpunten met elkaar besproken. De oefenleiding kijkt terug op een zeer geslaagde oefening.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page