Grootschalige oefening van hulpdiensten in P60 Amstelveen

Veel brandweer, ambulances en politie maandagavond op het Stadsplein in Amstelveen. Op straat werden diverse mensen geholpen door hulpverleners en er werd zelfs iemand gereanimeerd. Gelukkig geen echt incident, maar een oefening van de hulpdiensten.

Het scenario was dat zich bij P60 een explosie had voorgedaan tijdens een feest. Hierdoor waren veel gewonden en moest er binnen een flinke brand geblust worden. Ook moesten veel ‘feestgangers’ ergens worden opgevangen en medisch behandeld worden.

Omstanders bij het incident, allemaal figuranten, moesten door agenten op afstand worden gehouden, waarbij uiteindelijk zelfs aanhoudingen zijn verricht.

De oefening was georganiseerd door de brandweer van Amstelveen. Daarnaast deden brandweercollega’s van Uithoorn en Nieuwveen mee aan de oefening.
(tekst gaat door onder afbeelding)

Voor de BHV-ers van P60 een goed moment om hun procedures en vaardigheden te oefenen. Het pand was snel ontruimd en de BHV-ers (medewerkers van P60) ondersteunden de hulpdiensten goed.

Bij de oefening sloot ook de ambulance aan en trainden politiestudenten mee. Uniek was ook de komst van een COPI (Commando Plaats Incident) waarbij leidinggevenden van alle hulpdiensten gezamenlijk de aanpak van het incident bespreken. Ook voor hun was het een uitdagend scenario om te beoefenen.

Alle slachtoffers waren uiteindelijk snel gered en de brand was vlot onder controle. Na afloop zijn tijdens de evaluatie alle leerpunten met elkaar besproken. De oefenleiding kijkt terug op een zeer geslaagde oefening.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Politie zoekt naar mogelijk vuurwapengevaarlijke man in Middenhoven Amstelveen

Meerdere politie eenheden gehuld in kogelwerende vesten werden zaterdagavond opgeroepen voor een verdachte situatie. Iemand zou hebben gezien dat iemand

  

Hondje uit water gered op Noordpier in Velsen Noord

Een flinke actie van onder andere Greenpeace en KNRM zaterdagmiddag rond 15.00 uur bij de Noordpier. Een hond was te

 

Aanhouding na steekpartij op Zuidas Amsterdam

Op de Barbara Strozzilaan op de Zuidas in Amsterdam is een persoon aangehouden na een steekpartij. Een persoon raakte gewond.

You cannot copy content of this page