Flinke files door stuurfoutje van buschauffeur Amstelveen

Op de Van Der Hooplaan en de Sportlaan stond het verkeer woensdagavond rond 18.00 uur flink vast. Door een stuurfoutje heeft een buschauffeur van Connexxion zich klem gereden op de rotonde op de Van der Hooplaan bij de Sportlaan.

Een buschauffeur wilde de verkeerde afslag van de rotonde nemen, bedacht zich en dacht nog net voldoende ruimte te hebben om dit te corrigeren. Helaas gooide een lantaarnpaal roet in het eten en had de chauffeur daardoor toch te weinig ruimte.

Door de knik die ontstond tussen het voorste deel en het achterste deel van de gelede bus, schoot de bus in een beveiliging.

De bus blokkeerde daardoor voor een groot deel de rotonde. Verkeer vanaf de Sportlaan zocht over het fietspad een weg om de bus heen.

Medewerkers van de technische dienst van Connexxion moesten er aan te pas komen om deze beveiliging uit te schakelen waardoor de bus weer in beweging kon.

Via het fietspad is de bus uiteindelijk voor de supermarkt langs weg gereden. Volgens omstanders heeft de bus er ruim 45 minuten gestaan.

Beeld: VLN nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page