Flinke files door stuurfoutje van buschauffeur Amstelveen

Op de Van Der Hooplaan en de Sportlaan stond het verkeer woensdagavond rond 18.00 uur flink vast. Door een stuurfoutje heeft een buschauffeur van Connexxion zich klem gereden op de rotonde op de Van der Hooplaan bij de Sportlaan.

Een buschauffeur wilde de verkeerde afslag van de rotonde nemen, bedacht zich en dacht nog net voldoende ruimte te hebben om dit te corrigeren. Helaas gooide een lantaarnpaal roet in het eten en had de chauffeur daardoor toch te weinig ruimte.

Door de knik die ontstond tussen het voorste deel en het achterste deel van de gelede bus, schoot de bus in een beveiliging.

De bus blokkeerde daardoor voor een groot deel de rotonde. Verkeer vanaf de Sportlaan zocht over het fietspad een weg om de bus heen.

Medewerkers van de technische dienst van Connexxion moesten er aan te pas komen om deze beveiliging uit te schakelen waardoor de bus weer in beweging kon.

Via het fietspad is de bus uiteindelijk voor de supermarkt langs weg gereden. Volgens omstanders heeft de bus er ruim 45 minuten gestaan.

Beeld: VLN nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Politie zoekt naar mogelijk vuurwapengevaarlijke man in Middenhoven Amstelveen

Meerdere politie eenheden gehuld in kogelwerende vesten werden zaterdagavond opgeroepen voor een verdachte situatie. Iemand zou hebben gezien dat iemand

  

Hondje uit water gered op Noordpier in Velsen Noord

Een flinke actie van onder andere Greenpeace en KNRM zaterdagmiddag rond 15.00 uur bij de Noordpier. Een hond was te

 

Aanhouding na steekpartij op Zuidas Amsterdam

Op de Barbara Strozzilaan op de Zuidas in Amsterdam is een persoon aangehouden na een steekpartij. Een persoon raakte gewond.

You cannot copy content of this page