Verdachte aangehouden na wilde achtervolging over A2 / A9 en Amstelveen 

AMSTELVEEN – Een achtervolging is zondagavond 8 Oktober rond 18.45 uur beëindigd op Uilenstede in Amstelveen. Daarbij werd onder andere een politiehelikopter ingezet.

De achtervolging is begonnen bij Vinkeveen en ging de de A2 op richting Amsterdam. De politie wilde de verdachte controleren na een ANPR-hit, waarbij het kenteken van de auto naar voren kwam in het systeem dag automatisch kentekens scant en herkent.

De verdachte zou op de snelweg een stuk tegen het verkeer in gereden zijn. Via de A9 en onder andere de Amsterdamseweg in Amstelveen is de achtervolging uiteindelijk op Uilenstede beëindigd. Dit bevestigde een woordvoerder van de politie Amsterdam.

De verdachte is door de politie, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee aangehouden. Volgens de woordvoerder is het aan de samenwerking te danken dat de verdachte is gepakt.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Politie zoekt naar mogelijk vuurwapengevaarlijke man in Middenhoven Amstelveen

Meerdere politie eenheden gehuld in kogelwerende vesten werden zaterdagavond opgeroepen voor een verdachte situatie. Iemand zou hebben gezien dat iemand

  

Hondje uit water gered op Noordpier in Velsen Noord

Een flinke actie van onder andere Greenpeace en KNRM zaterdagmiddag rond 15.00 uur bij de Noordpier. Een hond was te

 

Aanhouding na steekpartij op Zuidas Amsterdam

Op de Barbara Strozzilaan op de Zuidas in Amsterdam is een persoon aangehouden na een steekpartij. Een persoon raakte gewond.

You cannot copy content of this page