Verdachte aangehouden na wilde achtervolging over A2 / A9 en Amstelveen 

AMSTELVEEN – Een achtervolging is zondagavond 8 Oktober rond 18.45 uur beëindigd op Uilenstede in Amstelveen. Daarbij werd onder andere een politiehelikopter ingezet.

De achtervolging is begonnen bij Vinkeveen en ging de de A2 op richting Amsterdam. De politie wilde de verdachte controleren na een ANPR-hit, waarbij het kenteken van de auto naar voren kwam in het systeem dag automatisch kentekens scant en herkent.

De verdachte zou op de snelweg een stuk tegen het verkeer in gereden zijn. Via de A9 en onder andere de Amsterdamseweg in Amstelveen is de achtervolging uiteindelijk op Uilenstede beëindigd. Dit bevestigde een woordvoerder van de politie Amsterdam.

De verdachte is door de politie, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee aangehouden. Volgens de woordvoerder is het aan de samenwerking te danken dat de verdachte is gepakt.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page