Grote zoektocht naar drenkeling strandje Westeinderplassen Aalsmeer

Bij de Westeinderplassen in Aalsmeer is zondagmiddag rond 17.00 uur groot alarm geslagen wegens een vermiste zwemmer. Hulpdiensten zijn massaal opgeroepen naar de pier naast Surfeiland aan de Kudelstaartseweg in Aalsmeer.

Politie, ambulances, een traumahelikopter en meerdere brandweerwagens zijn opgeroepen. Onder de brandweervoertuigen drie duikwagens (onder andere uit Mijdrecht) en ook de brandweerboot van Aalsmeer.

Meerdere duikers van de brandweer hebben in het water gezocht. Ook een politiehelikopter heeft meegezocht naar de drenkeling.

Op de pier en het strandje is het vanwege het mooie weer erg druk. De pier is ontruimd net als een deel van het strand om hulpdiensten de ruimte te geven en goed te kunnen zoeken.

Volgens een persvoorlichter van de politie is de zoektocht gestart nadat een man tijdens het zwemmen ineens niet meer is gezien. Ook een speciaal onderwaterzoekteam van de politie is onderweg.

Een woordvoerder van de brandweer vertelt rond 18.30 uur dat de brandweer de inzet gaat beƫindigen. De man is nog niet aangetroffen. De hoop dat de man nog levend uit het water gehaald kan worden is inmiddels opgegeven. De politie zal op een later moment verder zoeken naar het lichaam van de man.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Brand in woning in Amstelveen, mogelijk een gewonde

In een woning aan de Traviatastraat in Amstelveen is maandagavond rond 22.10 uur brand uitgebroken. De brandweer was snel ter

 

Brand verwoest dak sauna Haarlem

Maandagochtend rond 11:20 uur brak een brand uit in het dak van een sauna aan de Van Egmondstraat in Haarlem.

 

Persoon gewond na beknelling in machine in Haarlem

Op de Amsterdamsevaart in Haarlem is maandagochtend een persoon bekneld geraakt in een machine in de keuken. Mogelijk zou het

You cannot copy content of this page