Grote zoektocht naar drenkeling strandje Westeinderplassen Aalsmeer

Bij de Westeinderplassen in Aalsmeer is zondagmiddag rond 17.00 uur groot alarm geslagen wegens een vermiste zwemmer. Hulpdiensten zijn massaal opgeroepen naar de pier naast Surfeiland aan de Kudelstaartseweg in Aalsmeer.

Politie, ambulances, een traumahelikopter en meerdere brandweerwagens zijn opgeroepen. Onder de brandweervoertuigen drie duikwagens (onder andere uit Mijdrecht) en ook de brandweerboot van Aalsmeer.

Meerdere duikers van de brandweer hebben in het water gezocht. Ook een politiehelikopter heeft meegezocht naar de drenkeling.

Op de pier en het strandje is het vanwege het mooie weer erg druk. De pier is ontruimd net als een deel van het strand om hulpdiensten de ruimte te geven en goed te kunnen zoeken.

Volgens een persvoorlichter van de politie is de zoektocht gestart nadat een man tijdens het zwemmen ineens niet meer is gezien. Ook een speciaal onderwaterzoekteam van de politie is onderweg.

Een woordvoerder van de brandweer vertelt rond 18.30 uur dat de brandweer de inzet gaat beƫindigen. De man is nog niet aangetroffen. De hoop dat de man nog levend uit het water gehaald kan worden is inmiddels opgegeven. De politie zal op een later moment verder zoeken naar het lichaam van de man.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page