Grote zoektocht naar drenkeling strandje Westeinderplassen Aalsmeer

Bij de Westeinderplassen in Aalsmeer is zondagmiddag rond 17.00 uur groot alarm geslagen wegens een vermiste zwemmer. Hulpdiensten zijn massaal opgeroepen naar de pier naast Surfeiland aan de Kudelstaartseweg in Aalsmeer.

Politie, ambulances, een traumahelikopter en meerdere brandweerwagens zijn opgeroepen. Onder de brandweervoertuigen drie duikwagens (onder andere uit Mijdrecht) en ook de brandweerboot van Aalsmeer.

Meerdere duikers van de brandweer hebben in het water gezocht. Ook een politiehelikopter heeft meegezocht naar de drenkeling.

Op de pier en het strandje is het vanwege het mooie weer erg druk. De pier is ontruimd net als een deel van het strand om hulpdiensten de ruimte te geven en goed te kunnen zoeken.

Volgens een persvoorlichter van de politie is de zoektocht gestart nadat een man tijdens het zwemmen ineens niet meer is gezien. Ook een speciaal onderwaterzoekteam van de politie is onderweg.

Een woordvoerder van de brandweer vertelt rond 18.30 uur dat de brandweer de inzet gaat beëindigen. De man is nog niet aangetroffen. De hoop dat de man nog levend uit het water gehaald kan worden is inmiddels opgegeven. De politie zal op een later moment verder zoeken naar het lichaam van de man.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto/bezorg scooter met elkaar in botsting in Aalsmeer 

AALSMEER – Een auto en bezorger die op een scooter zat zijn woensdagavond 13 augustus omstreeks 18.19 uur met elkaar

 

Traumahelikopter trekt veel bekijks Maarten Lutherweg Amstelveen

Een traumahelikopter is dinsdagmiddag rond 17.45 uur opgeroepen naar de Maarten Lutherweg in Amstelveen. De traumahelikopter trok veel bekijks toen

 

Bus vol passagiers klapt op auto Klaprozenweg Amsterdam Noord

Een bus vol met passagiers en een auto zijn in botsing gekomen op de klaprozenweg in Amsterdam Noord, de ravage

You cannot copy content of this page