‘Regenboogkoe’ besmeurd met verf in Amstelveen 

AMSTELVEEN – Op de rotonde van de Gondel met de Dr. Willem Dreesweg in Amstelveen Middenhoven staat al sinds 2016 een kunstkoe. Deze is geschilderd in de regenboogkleuren. De koe stond er als kunstwerk om de rotonde op te fleuren.

In de afgelopen dagen blijkt de koe echter te zijn besmeurd met groene verf. Hierdoor is de koe zwaar beschadigd. Waarom de koe besmeurd is, is nog onbekend. Niet uitgesloten wordt dat de koe besmeurd is als protest richting de LHBTIQ+ beweging.

Buurtbewoonster Margreet Stoks vind het doodzonde dat de koe zo toegetakeld is. Ze heeft al een poging ondernomen om hem schoon te maken, maar dit lukt bijna niet. ‘Het lijkt wel een hele dikke laag latex. Het lijkt wel rubberachtig, ik kan het er zo met mijn nagel af krabben’.
‘Ik heb al een melding gemaakt via de app Fixi bij de gemeente. Die staat nu op afgehandeld met de opmerking dat ze er mee aan de slag gaan.’

Margreet Stoks zorgt ook elk jaar voor de kerstversiering op de koe vertelt zij.

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto/bezorg scooter met elkaar in botsting in Aalsmeer 

AALSMEER – Een auto en bezorger die op een scooter zat zijn woensdagavond 13 augustus omstreeks 18.19 uur met elkaar

 

Traumahelikopter trekt veel bekijks Maarten Lutherweg Amstelveen

Een traumahelikopter is dinsdagmiddag rond 17.45 uur opgeroepen naar de Maarten Lutherweg in Amstelveen. De traumahelikopter trok veel bekijks toen

 

Bus vol passagiers klapt op auto Klaprozenweg Amsterdam Noord

Een bus vol met passagiers en een auto zijn in botsing gekomen op de klaprozenweg in Amsterdam Noord, de ravage

You cannot copy content of this page