Aanhouding bij voetbalwedstrijd Telstar – Cambuur Leeuwarden 

VELSEN – De gemeente Velsen heeft het gebied rondom het stadion van Telstar in Velsen-Zuid aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit is vanwege de wedstrijd Telstar – SC Cambuur. Dat houdt in dat de politie vanaf 14.00 uur preventief mag fouilleren. Voetbalsupporters zouden met elkaar de confrontatie willen aangaan, meldt de gemeente Velsen op basis van de politie. 

De gemeente is bang dat de openbare orde ernstig wordt verstoord. Zo zijn er signalen dat supporters van Cambuur kaartjes hebben gekocht voor de thuisvakken van Telstar. Naar aanleiding daarvan besloten de Velsenaren eerder deze week de kaartverkoop tijdelijk stil te leggen.

Supporters van AZ zouden ook willen afreizen naar Velsen-Zuid. De supportersgroepen van AZ en SC Cambuur onderhouden volgens de gemeente een ‘vriendschapsband’.

De noodverordening is van kracht tot zaterdag 2.00 uur. Supporters van Cambuur mogen alleen in het veiligheidsrisiciogebied komen als ze een kaartje hebben en gebruikmaken van de verplichte buscombi. Dat uitreisreglement geldt voor alle uitwedstrijden van de Friezen., 

De wedstrijd tussen Telstar en Cambuur begint zaterdagavond 19 augustus om 20.00 uur,

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto/bezorg scooter met elkaar in botsting in Aalsmeer 

AALSMEER – Een auto en bezorger die op een scooter zat zijn woensdagavond 13 augustus omstreeks 18.19 uur met elkaar

 

Traumahelikopter trekt veel bekijks Maarten Lutherweg Amstelveen

Een traumahelikopter is dinsdagmiddag rond 17.45 uur opgeroepen naar de Maarten Lutherweg in Amstelveen. De traumahelikopter trok veel bekijks toen

 

Bus vol passagiers klapt op auto Klaprozenweg Amsterdam Noord

Een bus vol met passagiers en een auto zijn in botsing gekomen op de klaprozenweg in Amsterdam Noord, de ravage

You cannot copy content of this page