Grote calamiteitenoefening op de Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – Op de Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel was op maandagavond 7 augustus rond 20.00 uur een grote calamiteitenoefening van de hulpdiensten. De training was georganiseerd door de brandweerploeg van Kazerne Amstelveen

In het oefenscenario was er op het eiland in de plas een explosie geweest tijdens een feest. Waar het eiland normaal gewoon per steiger te bereiken is, deden de hulpdiensten nu alsof de steiger er niet was en kon het eiland alleen per boot bereikt worden.

Na de ‘explosie’ op het eiland waren er ‘slachtoffers’ in het water geraakt. Deze acteurs moesten door de boten uit het water gered worden. Ook waren er twee personen naar de bodem gezonken. Deze werden door het brandweer duikteam opgedoken.

Op het eiland was ‘brand’ uitgebroken en moesten de slachtoffers worden behandeld en geëvacueerd worden, allemaal per boot.

Aan de oefening deden twee brandweerboten, een reddingsbrigade boot, twee autospuiten en een officier van dienst mee. Daarnaast sloot er ook een ambulance aan bij het oefenscenario.

De speciale avond was rond 21.30 uur ten einde. Toen waren alle slachtoffers gered en de brand geblust.

Foto’s: VLN Nieuws – Roy Gerritsen

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto/bezorg scooter met elkaar in botsting in Aalsmeer 

AALSMEER – Een auto en bezorger die op een scooter zat zijn woensdagavond 13 augustus omstreeks 18.19 uur met elkaar

 

Traumahelikopter trekt veel bekijks Maarten Lutherweg Amstelveen

Een traumahelikopter is dinsdagmiddag rond 17.45 uur opgeroepen naar de Maarten Lutherweg in Amstelveen. De traumahelikopter trok veel bekijks toen

 

Bus vol passagiers klapt op auto Klaprozenweg Amsterdam Noord

Een bus vol met passagiers en een auto zijn in botsing gekomen op de klaprozenweg in Amsterdam Noord, de ravage

You cannot copy content of this page