UPDATE: Explosief aangetroffen in portiekflat Amsterdam IJburg 

UPDATE 19.35u: Naar aanleiding van de vondst van een explosief aan de Cas Oorthuyskade in Amsterdam-IJburg is de politie een woning binnengevallen aan de Erich Salomonstraat. Hier werd vervolgens een verdachte aangehouden.

Een explosievenverkenner van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie zijn hierop naar de woning gegaan en doen daar uitgebreid onderzoek. Brandweer en ambulance staan op locatie standby voor de veiligheid. Of er in de woning ook nog een of meerdere explosieven zijn aangetroffen kon de woordvoerder nog niet zeggen. Er is terplaatse nog een zoektocht bezig.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij de vondst van het explosief, aldus een woordvoerder van de politie.

AMSTERDAM – Op de Cas Oorthuyskade op Amsterdam IJburg is heden middag een verdacht pakket aangetroffen bij een portiekflat.

Een explosieven verkenner van de politie bestempelde het pakket als een mogelijk explosief, waarna de Explosieven Opruimingsdienst en de Forensische Opsporing ter plaatse kwam.

De recherche doet verder onderzoek naar de herkomst van het explosief.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto/bezorg scooter met elkaar in botsting in Aalsmeer 

AALSMEER – Een auto en bezorger die op een scooter zat zijn woensdagavond 13 augustus omstreeks 18.19 uur met elkaar

 

Traumahelikopter trekt veel bekijks Maarten Lutherweg Amstelveen

Een traumahelikopter is dinsdagmiddag rond 17.45 uur opgeroepen naar de Maarten Lutherweg in Amstelveen. De traumahelikopter trok veel bekijks toen

 

Bus vol passagiers klapt op auto Klaprozenweg Amsterdam Noord

Een bus vol met passagiers en een auto zijn in botsing gekomen op de klaprozenweg in Amsterdam Noord, de ravage

You cannot copy content of this page