UPDATE: Explosief aangetroffen in portiekflat Amsterdam IJburg 

UPDATE 19.35u: Naar aanleiding van de vondst van een explosief aan de Cas Oorthuyskade in Amsterdam-IJburg is de politie een woning binnengevallen aan de Erich Salomonstraat. Hier werd vervolgens een verdachte aangehouden.

Een explosievenverkenner van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie zijn hierop naar de woning gegaan en doen daar uitgebreid onderzoek. Brandweer en ambulance staan op locatie standby voor de veiligheid. Of er in de woning ook nog een of meerdere explosieven zijn aangetroffen kon de woordvoerder nog niet zeggen. Er is terplaatse nog een zoektocht bezig.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij de vondst van het explosief, aldus een woordvoerder van de politie.

AMSTERDAM – Op de Cas Oorthuyskade op Amsterdam IJburg is heden middag een verdacht pakket aangetroffen bij een portiekflat.

Een explosieven verkenner van de politie bestempelde het pakket als een mogelijk explosief, waarna de Explosieven Opruimingsdienst en de Forensische Opsporing ter plaatse kwam.

De recherche doet verder onderzoek naar de herkomst van het explosief.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Brand in woning in Amstelveen, mogelijk een gewonde

In een woning aan de Traviatastraat in Amstelveen is maandagavond rond 22.10 uur brand uitgebroken. De brandweer was snel ter

 

Brand verwoest dak sauna Haarlem

Maandagochtend rond 11:20 uur brak een brand uit in het dak van een sauna aan de Van Egmondstraat in Haarlem.

 

Persoon gewond na beknelling in machine in Haarlem

Op de Amsterdamsevaart in Haarlem is maandagochtend een persoon bekneld geraakt in een machine in de keuken. Mogelijk zou het

You cannot copy content of this page