UPDATE: Explosief aangetroffen in portiekflat Amsterdam IJburg 

UPDATE 19.35u: Naar aanleiding van de vondst van een explosief aan de Cas Oorthuyskade in Amsterdam-IJburg is de politie een woning binnengevallen aan de Erich Salomonstraat. Hier werd vervolgens een verdachte aangehouden.

Een explosievenverkenner van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie zijn hierop naar de woning gegaan en doen daar uitgebreid onderzoek. Brandweer en ambulance staan op locatie standby voor de veiligheid. Of er in de woning ook nog een of meerdere explosieven zijn aangetroffen kon de woordvoerder nog niet zeggen. Er is terplaatse nog een zoektocht bezig.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij de vondst van het explosief, aldus een woordvoerder van de politie.

AMSTERDAM – Op de Cas Oorthuyskade op Amsterdam IJburg is heden middag een verdacht pakket aangetroffen bij een portiekflat.

Een explosieven verkenner van de politie bestempelde het pakket als een mogelijk explosief, waarna de Explosieven Opruimingsdienst en de Forensische Opsporing ter plaatse kwam.

De recherche doet verder onderzoek naar de herkomst van het explosief.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page