NL Alert verzonden, grote rookwolken bij zeer grote brand Valkenburg

Op de Katwijkerweg in Valkenburg (Zuid Holland) is op dit moment een zeer grote brand er is opgeschaald naar GRIP 1. Bij de brand die in een leegstaande fabriek is, komt veel zwarte rook vrij wat ver in de omgeving te zien is.

Eerste meldingen van de brand kwamen omstreeks 11:20, 5 minuten later werd er opgeschaald naar grote brand en om 11:30 naar zeer grote brand grip 1.

De brandweer is met veel materiaal ter plaatse, de doorgaande weg is door de politie afgesloten vanwege de aanrijroute van de diverse hulpdiensten.

Meerdere omstanders laten op Twitter weten dat ze meerdere ontploffingen hoorde bij de brand, dit is nog niet bevestigd vanuit woordvoering.

De oorzaak van de zeer grote brand is nog niet bekend, de brandweer is op dit moment volop bezig het vuur onder controle te krijgen.

UPDATE: Er is om 12:14 een NL-Alert verzonden vanwege de brand.

Beeld: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto te water in Uithoorn, persoon gereanimeerd

Op de Boterdijk in Uithoorn is woensdagavond een personenauto te water geraakt. De auto raakte op zijn kop in het

 

Vlammenzee bij zeer grote brand Haarlem

De brandweer is woensdagochtend omstreeks 05.00 opgeroepen voor een grote brand in een bedrijfspand aan de Surinameweg in Haarlem. Er

 

Twee personen gewond na ongeval motor-auto De Boelelaan Amsterdam

Op de Boelelaan heeft omstreeks 16.00 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en motor. Daarbij raakte zeker twee personen

You cannot copy content of this page