Actievoerende studenten bezetten gebouw Universiteit van Amsterdam, ME grijpt in

Actievoerdende studenten hebben maandag middag een gebouw van de Universiteit van Amsterdam bezet. Het gaat om het Binnengasthuis in het centrum van Amsterdam.

De actievoerders willen dat de universiteit de banden met Shell gaat verbreken. De actievoerders zijn voornamelijk studenten maken onderdeel uit van Student Rebellion en Mokum Kraakt.

De universiteit heeft aangifte gedaan van de bezetting.

De politie is al de gehele middag ter plaatse en in gesprek geweest met de bezetters. Een woordvoerder van de politie laat weten dat een groep actievoerders zich in het gebouw bevind. Momenteel zijn er gesprekken tussen de actievoerders.

Desgevraagd laat de woordvoerder ook weten dat de Mobile Eenheid van de politie is opgeroepen.

Zojuist is de Mobiele Eenheid van de politie is ter plaatse gekomen. Volgens een verslaggever ter plaatse staat deze momenteel opgesteld in ‘linie’. Het lijkt erop dat de politie met de mobiele eenheid gaat optreden tegen de actievoerders om de bezetting te gaan beĆ«indigen.

UPDATE 20:45 –

Een woordvoerder van de politie heeft zojuist aangegeven dat de politie over gaat op een ontruiming van Binnengasthuis van de Universiteit van Amsterdam.

Een verslaggever ter plaatse kan dit bevestigen en meldt dat er momenteel schermutselingen plaatsvinden tussen de mobiele eenheid en de politie. Ook zijn er ondertussen al meerdere actievoerders aangehouden door de politie.

Beeld: Laurens Niezen / VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Brand in woning in Amstelveen, mogelijk een gewonde

In een woning aan de Traviatastraat in Amstelveen is maandagavond rond 22.10 uur brand uitgebroken. De brandweer was snel ter

 

Brand verwoest dak sauna Haarlem

Maandagochtend rond 11:20 uur brak een brand uit in het dak van een sauna aan de Van Egmondstraat in Haarlem.

 

Persoon gewond na beknelling in machine in Haarlem

Op de Amsterdamsevaart in Haarlem is maandagochtend een persoon bekneld geraakt in een machine in de keuken. Mogelijk zou het

You cannot copy content of this page