Complex deels ingestort bij grote brand Voetbalstraat Amsterdam

Aan de Voetbalstraat in Amsterdam is zondagochtend een grote brand ontstaan in een woning. Mogelijk is de brand aangestoken.

De brand woedt in een complex met containerwoningen. Meerdere woningen zijn ontruimd. Inmiddels is een deel van het complex ingestort.

De brandweer is met veel materieel ter plaatse en doet er alles aan de brand te bestrijden. Ook zijn er meerdere ambulances en een traumateam opgeroepen. Zes personen zijn ter plekke nagekeken wegens rookinhalatie. Niemand hoefde naar een ziekenhuis vervoerd te worden.

Een woordvoerder van de brandweer vertelt dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Een persoon is daarvoor aangehouden en wordt momenteel verhoord.

Bij de brand komt veel rook vrij. De rookwolk is al vanaf kilometers afstand zichtbaar. Wie last heeft van de rook wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Lachgaskoerier overvallen, een aanhouding Molukkenstraat Amsterdam

Een Lachgaskorier is in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen in de Molukkenstraat in Amsterdam. De politie kreeg rond

 

Twee katten overleden na flinke brand in portiekflat Haarlem

Op de Mr. Jan Gerritszlaan in Haarlem is een flinke brand geweest in een portiekflat. Zover bekend is niemand gewond

 

Verdachte man opgepakt voor bedreiging, Schiphol Plaza weer vrijgegeven

Op Schiphol is een groot deel van Plaza ontruimd en afgezet nadat er een verdachte situatie heeft afgespeeld waarbij mogelijk