Complex deels ingestort bij grote brand Voetbalstraat Amsterdam

Aan de Voetbalstraat in Amsterdam is zondagochtend een grote brand ontstaan in een woning. Mogelijk is de brand aangestoken.

De brand woedt in een complex met containerwoningen. Meerdere woningen zijn ontruimd. Inmiddels is een deel van het complex ingestort.

De brandweer is met veel materieel ter plaatse en doet er alles aan de brand te bestrijden. Ook zijn er meerdere ambulances en een traumateam opgeroepen. Zes personen zijn ter plekke nagekeken wegens rookinhalatie. Niemand hoefde naar een ziekenhuis vervoerd te worden.

Een woordvoerder van de brandweer vertelt dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Een persoon is daarvoor aangehouden en wordt momenteel verhoord.

Bij de brand komt veel rook vrij. De rookwolk is al vanaf kilometers afstand zichtbaar. Wie last heeft van de rook wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page