Geweld tegen politie en 20 aanhoudingen na escalatie feest Amstelveen

Op de Touwslagerij is in de nacht van zaterdag op zondag een feest behoorlijk uit de hand gelopen. Meer dan 20 mensen zijn hierbij door de politie aangehouden.

Eerder op de avond, rond 00.00 uur, was het al flink onrustig bij het partycentrum. Veel politie eenheden, een politiehelikopter, politiehonden en de Koninklijke Marechaussee kwamen ter plaatse en vormden een linie. Met behulp van onder andere lange wapenstokken werden de onruststokers verdreven van het partycentrum.

Hiermee hield het echter niet op. Later op de avond, rond 02.30 uur, waren wederom veel politie eenheden uitgerukt en hing er ook een politiehelikopter boven het industrieterrein en Amstelveen-Westwijk.

Een flinke groep onruststokers had inmiddels ook vernielingen aangericht in de woonwijk. Aan de Hammarskjoldsingel waren een aantal bushokjes vernield.

Meerdere onruststokers gingen op de vlucht en werden achtervolgd door politieagenten. Er zijn verschillende aanhoudingen verricht, zowel in de wijk als nabij het partycentrum.

Enkelen verzette zich dusdanig, dat er geweld toegepast moest worden bij de aanhouding.

De Amstelveense politie meldt op Twitter dat de politie is bekogeld met stenen en delen van stoeptegels. Ook is een man ingereden op politieagenten die op linie stonden.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Mensen met ladderwagen uit woningen gered bij brand

AMSTERDAM – Op de Maarsenhof in Amsterdam Zuidoost zijn in de nacht van zondag op maandag meerdere bewoners door de

  

Vliegtuigen hebben het lastig door harde wind

SCHIPHOL – Vliegtuigen hebben het lastig op dit moment door de harde wind, er is code geel afgekondigd door het

 

Dronken automobilist raakt te water in Landsmeer

LANDSMEER – Op het Zuideinde in Landsmeer is zondagnacht een man met zijn auto het water ingereden. De politie kreeg

You cannot copy content of this page