Geweld tegen politie en 20 aanhoudingen na escalatie feest Amstelveen

Op de Touwslagerij is in de nacht van zaterdag op zondag een feest behoorlijk uit de hand gelopen. Meer dan 20 mensen zijn hierbij door de politie aangehouden.

Eerder op de avond, rond 00.00 uur, was het al flink onrustig bij het partycentrum. Veel politie eenheden, een politiehelikopter, politiehonden en de Koninklijke Marechaussee kwamen ter plaatse en vormden een linie. Met behulp van onder andere lange wapenstokken werden de onruststokers verdreven van het partycentrum.

Hiermee hield het echter niet op. Later op de avond, rond 02.30 uur, waren wederom veel politie eenheden uitgerukt en hing er ook een politiehelikopter boven het industrieterrein en Amstelveen-Westwijk.

Een flinke groep onruststokers had inmiddels ook vernielingen aangericht in de woonwijk. Aan de Hammarskjoldsingel waren een aantal bushokjes vernield.

Meerdere onruststokers gingen op de vlucht en werden achtervolgd door politieagenten. Er zijn verschillende aanhoudingen verricht, zowel in de wijk als nabij het partycentrum.

Enkelen verzette zich dusdanig, dat er geweld toegepast moest worden bij de aanhouding.

De Amstelveense politie meldt op Twitter dat de politie is bekogeld met stenen en delen van stoeptegels. Ook is een man ingereden op politieagenten die op linie stonden.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto/bezorg scooter met elkaar in botsting in Aalsmeer 

AALSMEER – Een auto en bezorger die op een scooter zat zijn woensdagavond 13 augustus omstreeks 18.19 uur met elkaar

 

Traumahelikopter trekt veel bekijks Maarten Lutherweg Amstelveen

Een traumahelikopter is dinsdagmiddag rond 17.45 uur opgeroepen naar de Maarten Lutherweg in Amstelveen. De traumahelikopter trok veel bekijks toen

 

Bus vol passagiers klapt op auto Klaprozenweg Amsterdam Noord

Een bus vol met passagiers en een auto zijn in botsing gekomen op de klaprozenweg in Amsterdam Noord, de ravage

You cannot copy content of this page