Grote politie-actie om nep-vuurwapen in Amstelveen

Op de Camera Obscuralaan in Amstelveen is zaterdagmiddag een grote politieactie geweest. Een politiehelikopter hing boven de wijk en meerdere agenten stonden met kogelwerende vesten bij een flat.

Volgens een politiewoordvoerder had de politie een melding gehad dat een man met een vuurwapen een woning binnen was gegaan. Agenten verzamelden zich en ook een politiehond sloot aan. Een van de scenario’s van de politie was een mogelijke woningoverval.

Met grote voorzichtigheid werd de woning benaderd. Een vrouw werd door agenten uit de woning gepraat, waarna de agenten onder dekking van onder andere een politiehond de woning binnen gingen. Aldaar werd vervolgens een man aangehouden.

Na onderzoek bleek het bewuste wapen om een nepwapen te gaan, aldus de woordvoerder. De man is alsnog aangehouden voor het nepwapen en wordt op het politiebureau verhoord. Van een overval of ander strafbaar feit dan bezit van het nepwaken bleek geen sprake.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page