Grote politie-actie om nep-vuurwapen in Amstelveen

Op de Camera Obscuralaan in Amstelveen is zaterdagmiddag een grote politieactie geweest. Een politiehelikopter hing boven de wijk en meerdere agenten stonden met kogelwerende vesten bij een flat.

Volgens een politiewoordvoerder had de politie een melding gehad dat een man met een vuurwapen een woning binnen was gegaan. Agenten verzamelden zich en ook een politiehond sloot aan. Een van de scenario’s van de politie was een mogelijke woningoverval.

Met grote voorzichtigheid werd de woning benaderd. Een vrouw werd door agenten uit de woning gepraat, waarna de agenten onder dekking van onder andere een politiehond de woning binnen gingen. Aldaar werd vervolgens een man aangehouden.

Na onderzoek bleek het bewuste wapen om een nepwapen te gaan, aldus de woordvoerder. De man is alsnog aangehouden voor het nepwapen en wordt op het politiebureau verhoord. Van een overval of ander strafbaar feit dan bezit van het nepwaken bleek geen sprake.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Lachgaskoerier overvallen, een aanhouding Molukkenstraat Amsterdam

Een Lachgaskorier is in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen in de Molukkenstraat in Amsterdam. De politie kreeg rond

 

Twee katten overleden na flinke brand in portiekflat Haarlem

Op de Mr. Jan Gerritszlaan in Haarlem is een flinke brand geweest in een portiekflat. Zover bekend is niemand gewond

 

Verdachte man opgepakt voor bedreiging, Schiphol Plaza weer vrijgegeven

Op Schiphol is een groot deel van Plaza ontruimd en afgezet nadat er een verdachte situatie heeft afgespeeld waarbij mogelijk