Grote politie-actie om nep-vuurwapen in Amstelveen

Op de Camera Obscuralaan in Amstelveen is zaterdagmiddag een grote politieactie geweest. Een politiehelikopter hing boven de wijk en meerdere agenten stonden met kogelwerende vesten bij een flat.

Volgens een politiewoordvoerder had de politie een melding gehad dat een man met een vuurwapen een woning binnen was gegaan. Agenten verzamelden zich en ook een politiehond sloot aan. Een van de scenario’s van de politie was een mogelijke woningoverval.

Met grote voorzichtigheid werd de woning benaderd. Een vrouw werd door agenten uit de woning gepraat, waarna de agenten onder dekking van onder andere een politiehond de woning binnen gingen. Aldaar werd vervolgens een man aangehouden.

Na onderzoek bleek het bewuste wapen om een nepwapen te gaan, aldus de woordvoerder. De man is alsnog aangehouden voor het nepwapen en wordt op het politiebureau verhoord. Van een overval of ander strafbaar feit dan bezit van het nepwaken bleek geen sprake.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto/bezorg scooter met elkaar in botsting in Aalsmeer 

AALSMEER – Een auto en bezorger die op een scooter zat zijn woensdagavond 13 augustus omstreeks 18.19 uur met elkaar

 

Traumahelikopter trekt veel bekijks Maarten Lutherweg Amstelveen

Een traumahelikopter is dinsdagmiddag rond 17.45 uur opgeroepen naar de Maarten Lutherweg in Amstelveen. De traumahelikopter trok veel bekijks toen

 

Bus vol passagiers klapt op auto Klaprozenweg Amsterdam Noord

Een bus vol met passagiers en een auto zijn in botsing gekomen op de klaprozenweg in Amsterdam Noord, de ravage

You cannot copy content of this page