Verwarde man aangehouden na uren durende politieactie Amstelveen

Op de Jupiter in Amstelveen is donderdagmiddag een politieactie gaande. Volgens een omstander is de actie al sinds 15.00uur gaande.

Politieagenten hebben gedurende enkele uren een woning omsingeld. Enkele agenten hebben lange tijd met een getrokken taser aan de achterzijde van de woning gestaan. Ook een hondengeleider staat paraat. Een deel van de straat is afgezet.

Eerder vandaag zou er een incident in de relationele sfeer zijn geweest. Wat er zich precies heeft afgespeeld is niet bekend.

Een persvoorlichter van de politie vertelt dat de verdachte een mes bij zich had. Om die reden zijn politie-onderhandelaars ingezet en is een speciaal team opgeroepen die gespecialiseerd is in het aanhouden van risicovolle verdachten.

Rond 17.30 uur kwam deze ondersteuningsgroep ter plaatse. De verdachte is korte tijd later aangehouden en naar een cellencomplex vervoerd.

Foto’s: VLN Nieuws – Vivian Tusveld

Bekijk ook de volgende items:

 

Uitgebreid politie onderzoek, na aanrijding tussen fietsers in Heiloo

Op het fietspad aan de Kennemerstraatweg in Heiloo zijn maandagavond rond 20:51 twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Volgens

 

Twee boten uitgebrand bij explosie in jachthaven Tjotterspad Amsterdam

Aan het Tjitterspad rond 23.45 uur in Amsterdam is zondagavond brand uitgebroken. Ook zou er een explosie gemeld zijn. De

 

Brand in twee woningen Ambrosiuslaan Amstelveen

Aan de Ambrosiuslaan in Amstelveen is zaterdagavond rond 19.10 uur brand uitgebroken in een woning. De brand zou zijn ontstaan