Grote brand aan de Molenwerf in Amsterdam

Aan de Molenwerf in Amsterdam is maandag rond 11.30 uur een grote brand uitgebroken.

De brand woedt in een gebouw wat naast een hotel staat. Het gebouw bestaat uit een laagspanningsruimte en een speelruimte van een muziekbandje. Volgens een omstander is de brand buiten het hotel ontstaan en overgeslagen op het gebouwtje.

De brandweer is groots uitgerukt om de brand te bestrijden. Ook netbeheerder Liander is ter plaatse om de stroom af te sluiten.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het naastgelegen hotel weinig overlast ondervind en niet is ontruimd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Het openbaar vervoer wordt wel enigszins gehinderd. Tram 19 rijdt wordt wegens de brand omgeleid en rijdt via een andere route.

Bij de brand komt veel rook vrij. Wie last heeft van de rook wordt aangeraden ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Uitgebreid politie onderzoek, na aanrijding tussen fietsers in Heiloo

Op het fietspad aan de Kennemerstraatweg in Heiloo zijn maandagavond rond 20:51 twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Volgens

 

Twee boten uitgebrand bij explosie in jachthaven Tjotterspad Amsterdam

Aan het Tjitterspad rond 23.45 uur in Amsterdam is zondagavond brand uitgebroken. Ook zou er een explosie gemeld zijn. De

 

Brand in twee woningen Ambrosiuslaan Amstelveen

Aan de Ambrosiuslaan in Amstelveen is zaterdagavond rond 19.10 uur brand uitgebroken in een woning. De brand zou zijn ontstaan