Vrachtwagen verliest Zonnebloemolie in Zaandam: Weg dicht en veel verkeershinder

In Zaandam is het donderdagmiddag rond twaalf uur fout gegaan bij een vrachtwagen met zonnebloemolie. De vrachtwagen was onderweg naar een tankspoelplaats, toen hij de zonnebloemolie door nog onbekende reden verloor. Een spoor van zeker 3 kilometer, aldus omstanders. Een speciaal team is al geheel de dag bezig met het opruimen, dit gaat nog zeker tot de nacht duren.

Het verkeer ondervindt veel hinder, te zien op foto’s. Een stuk tussen de snelweg A8 en de Den Uil Brug is afgesloten dat is de N516. De Thorbeckeweg (N516) is een belangrijke verkeersader voor grote woongebieden zoals Zaandam Zuid, Poelenburg en Zaandam Centrum. En ook belangrijke bedrijventerreinen als Zuiderhout en Westerspoor maken er continu gebruik van.

De wegen daaromheen staan ook vast. Veel mensen hebben een sluiproute door Oostzaan genomen. Echter geldt daar tussen 16.00 en 19.00 een inrijverbod om sluipverkeer te voorkomen. Om dit te handhaven hangt er een camera. Het is onbekend of de Gemeente Oostzaan deze automobilisten gaat gaat bekeuren.

Foto’s: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Snelweg afgesloten na ongeluk, door gladheid A9 Velsen-Zuid

Door een hevige hagelbui was binnen enkele seconde de A9 bij Velsen-Zuid plaatselijk spekglad daardoor ontstond een kettingbotsing tussen zeker

 

Persoon valt van boot tijdens bedrijfsfeest in Zaandam

Een persoon is zondagavond van een boot gevallen tijdens een bedrijfsfeest, het gebeurde aan de Havenstraat in Zaandam. Twee andere

  

Surinaamse president brengt bezoek in Hoofddorp

Surinaamse president Chan Santhoki heeft een bezoek gebracht aan een partycentrum aan de Nieuweweg in Hoofddorp. Hij was daar aanwezig