Vrachtwagen verliest Zonnebloemolie in Zaandam: Weg dicht en veel verkeershinder

In Zaandam is het donderdagmiddag rond twaalf uur fout gegaan bij een vrachtwagen met zonnebloemolie. De vrachtwagen was onderweg naar een tankspoelplaats, toen hij de zonnebloemolie door nog onbekende reden verloor. Een spoor van zeker 3 kilometer, aldus omstanders. Een speciaal team is al geheel de dag bezig met het opruimen, dit gaat nog zeker tot de nacht duren.

Het verkeer ondervindt veel hinder, te zien op foto’s. Een stuk tussen de snelweg A8 en de Den Uil Brug is afgesloten dat is de N516. De Thorbeckeweg (N516) is een belangrijke verkeersader voor grote woongebieden zoals Zaandam Zuid, Poelenburg en Zaandam Centrum. En ook belangrijke bedrijventerreinen als Zuiderhout en Westerspoor maken er continu gebruik van.

De wegen daaromheen staan ook vast. Veel mensen hebben een sluiproute door Oostzaan genomen. Echter geldt daar tussen 16.00 en 19.00 een inrijverbod om sluipverkeer te voorkomen. Om dit te handhaven hangt er een camera. Het is onbekend of de Gemeente Oostzaan deze automobilisten gaat gaat bekeuren.

Foto’s: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto te water in Uithoorn, persoon gereanimeerd

Op de Boterdijk in Uithoorn is woensdagavond een personenauto te water geraakt. De auto raakte op zijn kop in het

 

Vlammenzee bij zeer grote brand Haarlem

De brandweer is woensdagochtend omstreeks 05.00 opgeroepen voor een grote brand in een bedrijfspand aan de Surinameweg in Haarlem. Er

 

Twee personen gewond na ongeval motor-auto De Boelelaan Amsterdam

Op de Boelelaan heeft omstreeks 16.00 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en motor. Daarbij raakte zeker twee personen

You cannot copy content of this page