Vrachtwagen verliest Zonnebloemolie in Zaandam: Weg dicht en veel verkeershinder

In Zaandam is het donderdagmiddag rond twaalf uur fout gegaan bij een vrachtwagen met zonnebloemolie. De vrachtwagen was onderweg naar een tankspoelplaats, toen hij de zonnebloemolie door nog onbekende reden verloor. Een spoor van zeker 3 kilometer, aldus omstanders. Een speciaal team is al geheel de dag bezig met het opruimen, dit gaat nog zeker tot de nacht duren.

Het verkeer ondervindt veel hinder, te zien op foto’s. Een stuk tussen de snelweg A8 en de Den Uil Brug is afgesloten dat is de N516. De Thorbeckeweg (N516) is een belangrijke verkeersader voor grote woongebieden zoals Zaandam Zuid, Poelenburg en Zaandam Centrum. En ook belangrijke bedrijventerreinen als Zuiderhout en Westerspoor maken er continu gebruik van.

De wegen daaromheen staan ook vast. Veel mensen hebben een sluiproute door Oostzaan genomen. Echter geldt daar tussen 16.00 en 19.00 een inrijverbod om sluipverkeer te voorkomen. Om dit te handhaven hangt er een camera. Het is onbekend of de Gemeente Oostzaan deze automobilisten gaat gaat bekeuren.

Foto’s: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page