Vrachtwagen verliest Zonnebloemolie in Zaandam: Weg dicht en veel verkeershinder

In Zaandam is het donderdagmiddag rond twaalf uur fout gegaan bij een vrachtwagen met zonnebloemolie. De vrachtwagen was onderweg naar een tankspoelplaats, toen hij de zonnebloemolie door nog onbekende reden verloor. Een spoor van zeker 3 kilometer, aldus omstanders. Een speciaal team is al geheel de dag bezig met het opruimen, dit gaat nog zeker tot de nacht duren.

Het verkeer ondervindt veel hinder, te zien op foto’s. Een stuk tussen de snelweg A8 en de Den Uil Brug is afgesloten dat is de N516. De Thorbeckeweg (N516) is een belangrijke verkeersader voor grote woongebieden zoals Zaandam Zuid, Poelenburg en Zaandam Centrum. En ook belangrijke bedrijventerreinen als Zuiderhout en Westerspoor maken er continu gebruik van.

De wegen daaromheen staan ook vast. Veel mensen hebben een sluiproute door Oostzaan genomen. Echter geldt daar tussen 16.00 en 19.00 een inrijverbod om sluipverkeer te voorkomen. Om dit te handhaven hangt er een camera. Het is onbekend of de Gemeente Oostzaan deze automobilisten gaat gaat bekeuren.

Foto’s: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Uitgebreid politie onderzoek, na aanrijding tussen fietsers in Heiloo

Op het fietspad aan de Kennemerstraatweg in Heiloo zijn maandagavond rond 20:51 twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Volgens

 

Twee boten uitgebrand bij explosie in jachthaven Tjotterspad Amsterdam

Aan het Tjitterspad rond 23.45 uur in Amsterdam is zondagavond brand uitgebroken. Ook zou er een explosie gemeld zijn. De

 

Brand in twee woningen Ambrosiuslaan Amstelveen

Aan de Ambrosiuslaan in Amstelveen is zaterdagavond rond 19.10 uur brand uitgebroken in een woning. De brand zou zijn ontstaan