Vrachtwagen verliest Zonnebloemolie in Zaandam: Weg dicht en veel verkeershinder

In Zaandam is het donderdagmiddag rond twaalf uur fout gegaan bij een vrachtwagen met zonnebloemolie. De vrachtwagen was onderweg naar een tankspoelplaats, toen hij de zonnebloemolie door nog onbekende reden verloor. Een spoor van zeker 3 kilometer, aldus omstanders. Een speciaal team is al geheel de dag bezig met het opruimen, dit gaat nog zeker tot de nacht duren.

Het verkeer ondervindt veel hinder, te zien op foto’s. Een stuk tussen de snelweg A8 en de Den Uil Brug is afgesloten dat is de N516. De Thorbeckeweg (N516) is een belangrijke verkeersader voor grote woongebieden zoals Zaandam Zuid, Poelenburg en Zaandam Centrum. En ook belangrijke bedrijventerreinen als Zuiderhout en Westerspoor maken er continu gebruik van.

De wegen daaromheen staan ook vast. Veel mensen hebben een sluiproute door Oostzaan genomen. Echter geldt daar tussen 16.00 en 19.00 een inrijverbod om sluipverkeer te voorkomen. Om dit te handhaven hangt er een camera. Het is onbekend of de Gemeente Oostzaan deze automobilisten gaat gaat bekeuren.

Foto’s: VLN Nieuws – Sam de Joode

Bekijk ook de volgende items:

 

Bezorgfietser aangereden door lijnbus op beruchte rotonde

Aalsmeer – Op de beruchte rotonde aan de N196, Burgemeester Kasteleinweg bij de Dorpsstraat in Aalsmeer is een fietsbezorger aangereden

 

Arrestatieteam stapt woning in Haarlem binnen voor lopend onderzoek

Haarlem – Op de Elsa Brändströmstraat is maandagavond een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies een woning binnen gestapt. Dit

 

Ongeluk Keizer Karelweg Amstelveen tussen auto en scooter

Amstelveen – Bij een ongeluk op de Keizer Karelweg in Amstelveen is maandagavond iemand gewond geraakt. Een auto en scooterrijder

You cannot copy content of this page