Wederom explosie geweest bij winkelpand in Amsterdam

Nadat eerder vannacht al een explosie was geweest bij een winkel op de IJburglaan in Amsterdam, was er later op de ochtend wederom een aanslag op een winkelpand. Aan de Brisselkerkstraat in Amsterdam Osdorp is door middel van een explosief geprobeerd om brand te stichten bij een winkelpand van een rijschool. De brandweer was snel ter plekke en kon voorkomen dat de brand verder uitbreidde. De schade aan de buitenzijde van het pand is aanzienlijk. Een Teamleider Explosieven en Veiligheid kwam ter plekke om de resten van het explosief te controleren en uit te sluiten of er sprake was van een achtergebleven explosief. Daarna kwam de Forensische Opsporing ter plaatse. Deze hebben verder onderzoek gedaan. Het is nog onduidelijk of de zaken met elkaar te maken hebben. De politie is een groot onderzoek gestart.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Uitgebreid politie onderzoek, na aanrijding tussen fietsers in Heiloo

Op het fietspad aan de Kennemerstraatweg in Heiloo zijn maandagavond rond 20:51 twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Volgens

 

Twee boten uitgebrand bij explosie in jachthaven Tjotterspad Amsterdam

Aan het Tjitterspad rond 23.45 uur in Amsterdam is zondagavond brand uitgebroken. Ook zou er een explosie gemeld zijn. De

 

Brand in twee woningen Ambrosiuslaan Amstelveen

Aan de Ambrosiuslaan in Amstelveen is zaterdagavond rond 19.10 uur brand uitgebroken in een woning. De brand zou zijn ontstaan