Automobilist onder invloed klemgereden op de afrit bij de A9 bij Amstelveen

Twee Amstelveners hebben in de nacht van zondag op maandag een dronken bestuurder van de weg laten halen door de politie. De Amstelveners reden bij Lijnden de snelweg A9 op, toen ze bijna aangereden werden door een auto die te hard reed. De auto stond even later stil op de snelweg. Toen de Amstelveners dichterbij kwamen kijken bij de auto, gaf deze ineens gas en reed deze weg. Daarna slingerde de auto enorm. De Amstelveners hebben daarop de politie gebeld via 112. Via Amsterdam-Zuidoost volgde ze het voertuig weer terug de A9 op richting Amstelveen. Daar kwam de politie vervolgens bij de auto. De auto kreeg een stopteken, maar ging er vandoor. Het werd een achtervolging. De auto is vervolgens klemgereden bij de A9 afrit Amstelveen-Noord. De bestuurder bleek dronken. Het rijbewijs is ingevorderd.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Uitgebreid politie onderzoek, na aanrijding tussen fietsers in Heiloo

Op het fietspad aan de Kennemerstraatweg in Heiloo zijn maandagavond rond 20:51 twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Volgens

 

Twee boten uitgebrand bij explosie in jachthaven Tjotterspad Amsterdam

Aan het Tjitterspad rond 23.45 uur in Amsterdam is zondagavond brand uitgebroken. Ook zou er een explosie gemeld zijn. De

 

Brand in twee woningen Ambrosiuslaan Amstelveen

Aan de Ambrosiuslaan in Amstelveen is zaterdagavond rond 19.10 uur brand uitgebroken in een woning. De brand zou zijn ontstaan