Verdachten aangehouden na overval Utrechtsestraat Amsterdam; politie lost waarschuwingsschoten

Zaterdagmiddag omstreeks kwart over twaalf is aan de Utrechtsestraat in Amsterdam een herenmodezaak overvallen. De verdachten van de overval zijn op een scooter gevlucht. Politieagenten die op de melding af kwamen zagen in de Sarphatistraat twee personen op een scooter die voldeden aan het signalement. Toen de bestuurder niet reageerde op een stopteken heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. Een van de verdachten hierop bij de Hogesluis Brug in de Sarphatistraat in de Amstel gesprongen. Hij is aangehouden en met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis vervoerd. Ook de tweede verdachte is door de politie aangehouden meldt een woordvoerder van de politie. Politie doet onderzoek bij de winkel en in de Sarphatistraat bij de Hogesluis Brug. Nabij de brug is ook een vuurwapen aangetroffen dat mogelijk van een van de verdachten is. Ook hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Uitgebreid politie onderzoek, na aanrijding tussen fietsers in Heiloo

Op het fietspad aan de Kennemerstraatweg in Heiloo zijn maandagavond rond 20:51 twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Volgens

 

Twee boten uitgebrand bij explosie in jachthaven Tjotterspad Amsterdam

Aan het Tjitterspad rond 23.45 uur in Amsterdam is zondagavond brand uitgebroken. Ook zou er een explosie gemeld zijn. De

 

Brand in twee woningen Ambrosiuslaan Amstelveen

Aan de Ambrosiuslaan in Amstelveen is zaterdagavond rond 19.10 uur brand uitgebroken in een woning. De brand zou zijn ontstaan