Geschutsgranaat aangetroffen in tuin

Op de Haarlemmermeerstraat in Amsterdam is vanmiddag een explosief aangetroffen uit de tweede wereldoorlog. Het explosief werd gevonden bij graafwerkzaamheden in de tuin. De bewoner heeft het explosief voor zijn huis neergelegd, waarna de politie met groot materieel uitrukte. Een Teamleider Explosieven en Veiligheid (TEV) schakelde de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in.

Deze kwamen ter plaatse en beoordeelden het explosief. Het explosief was dusdanig instabiel, dat het naar een springlocatie is gebracht, waar deze vervolgens tot ontploffing is gebracht. Het bleek te gaan om een geschutsgranaat die al afgeschoten was. Deze geven niet een enorme explosie, maar de scherven kunnen veel schade aanrichten.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Snelweg afgesloten na ongeluk, door gladheid A9 Velsen-Zuid

Door een hevige hagelbui was binnen enkele seconde de A9 bij Velsen-Zuid plaatselijk spekglad daardoor ontstond een kettingbotsing tussen zeker

 

Persoon valt van boot tijdens bedrijfsfeest in Zaandam

Een persoon is zondagavond van een boot gevallen tijdens een bedrijfsfeest, het gebeurde aan de Havenstraat in Zaandam. Twee andere

  

Surinaamse president brengt bezoek in Hoofddorp

Surinaamse president Chan Santhoki heeft een bezoek gebracht aan een partycentrum aan de Nieuweweg in Hoofddorp. Hij was daar aanwezig