Geschutsgranaat aangetroffen in tuin

Op de Haarlemmermeerstraat in Amsterdam is vanmiddag een explosief aangetroffen uit de tweede wereldoorlog. Het explosief werd gevonden bij graafwerkzaamheden in de tuin. De bewoner heeft het explosief voor zijn huis neergelegd, waarna de politie met groot materieel uitrukte. Een Teamleider Explosieven en Veiligheid (TEV) schakelde de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in.

Deze kwamen ter plaatse en beoordeelden het explosief. Het explosief was dusdanig instabiel, dat het naar een springlocatie is gebracht, waar deze vervolgens tot ontploffing is gebracht. Het bleek te gaan om een geschutsgranaat die al afgeschoten was. Deze geven niet een enorme explosie, maar de scherven kunnen veel schade aanrichten.

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Uitgebreid politie onderzoek, na aanrijding tussen fietsers in Heiloo

Op het fietspad aan de Kennemerstraatweg in Heiloo zijn maandagavond rond 20:51 twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Volgens

 

Twee boten uitgebrand bij explosie in jachthaven Tjotterspad Amsterdam

Aan het Tjitterspad rond 23.45 uur in Amsterdam is zondagavond brand uitgebroken. Ook zou er een explosie gemeld zijn. De

 

Brand in twee woningen Ambrosiuslaan Amstelveen

Aan de Ambrosiuslaan in Amstelveen is zaterdagavond rond 19.10 uur brand uitgebroken in een woning. De brand zou zijn ontstaan