Grote politieoperatie na verdachte situatie bij John van den Heuvel

Een grote politieactie donderdag aan het begin van de middag, nadat er zich een verdachte situatie had voltrokken met journalist John van den Heuvel. De misdaadjournalist wordt al enige tijd zwaar beveiligd door de politie, nadat er een dreiging op zijn leven is geuit.

Op de snelweg rond Amsterdam, vermoedelijk op bij de A9 bij Ouderkerk aan de Amstel, ontstond de verdachte situatie. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) startte daarop een bepaald veiligheidsprotocol. De Dienst Speciale Interventies (DSI) werd daarbij ingezet en Van den Heuvel zelf werd daarna middels een helikopter in veiligheid gebracht door hem naar het hoofdkantoor van de Politie Landelijke Eenheid te brengen in Driebergen. Daar werd vervolgens middels de Bewakings Eenheid (BE) een speciale veiligheidscirkel ingericht. De Bewakingseenheid was daarvoor ook uitgerust met automatische vuurwapens.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Snelweg afgesloten na ongeluk, door gladheid A9 Velsen-Zuid

Door een hevige hagelbui was binnen enkele seconde de A9 bij Velsen-Zuid plaatselijk spekglad daardoor ontstond een kettingbotsing tussen zeker

 

Persoon valt van boot tijdens bedrijfsfeest in Zaandam

Een persoon is zondagavond van een boot gevallen tijdens een bedrijfsfeest, het gebeurde aan de Havenstraat in Zaandam. Twee andere

  

Surinaamse president brengt bezoek in Hoofddorp

Surinaamse president Chan Santhoki heeft een bezoek gebracht aan een partycentrum aan de Nieuweweg in Hoofddorp. Hij was daar aanwezig