Grote politieoperatie na verdachte situatie bij John van den Heuvel

Een grote politieactie donderdag aan het begin van de middag, nadat er zich een verdachte situatie had voltrokken met journalist John van den Heuvel. De misdaadjournalist wordt al enige tijd zwaar beveiligd door de politie, nadat er een dreiging op zijn leven is geuit.

Op de snelweg rond Amsterdam, vermoedelijk op bij de A9 bij Ouderkerk aan de Amstel, ontstond de verdachte situatie. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) startte daarop een bepaald veiligheidsprotocol. De Dienst Speciale Interventies (DSI) werd daarbij ingezet en Van den Heuvel zelf werd daarna middels een helikopter in veiligheid gebracht door hem naar het hoofdkantoor van de Politie Landelijke Eenheid te brengen in Driebergen. Daar werd vervolgens middels de Bewakings Eenheid (BE) een speciale veiligheidscirkel ingericht. De Bewakingseenheid was daarvoor ook uitgerust met automatische vuurwapens.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Uitgebreid politie onderzoek, na aanrijding tussen fietsers in Heiloo

Op het fietspad aan de Kennemerstraatweg in Heiloo zijn maandagavond rond 20:51 twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Volgens

 

Twee boten uitgebrand bij explosie in jachthaven Tjotterspad Amsterdam

Aan het Tjitterspad rond 23.45 uur in Amsterdam is zondagavond brand uitgebroken. Ook zou er een explosie gemeld zijn. De

 

Brand in twee woningen Ambrosiuslaan Amstelveen

Aan de Ambrosiuslaan in Amstelveen is zaterdagavond rond 19.10 uur brand uitgebroken in een woning. De brand zou zijn ontstaan