Grote politieoperatie na verdachte situatie bij John van den Heuvel

Een grote politieactie donderdag aan het begin van de middag, nadat er zich een verdachte situatie had voltrokken met journalist John van den Heuvel. De misdaadjournalist wordt al enige tijd zwaar beveiligd door de politie, nadat er een dreiging op zijn leven is geuit.

Op de snelweg rond Amsterdam, vermoedelijk op bij de A9 bij Ouderkerk aan de Amstel, ontstond de verdachte situatie. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) startte daarop een bepaald veiligheidsprotocol. De Dienst Speciale Interventies (DSI) werd daarbij ingezet en Van den Heuvel zelf werd daarna middels een helikopter in veiligheid gebracht door hem naar het hoofdkantoor van de Politie Landelijke Eenheid te brengen in Driebergen. Daar werd vervolgens middels de Bewakings Eenheid (BE) een speciale veiligheidscirkel ingericht. De Bewakingseenheid was daarvoor ook uitgerust met automatische vuurwapens.

Beeld: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Brand in woning in Amstelveen, mogelijk een gewonde

In een woning aan de Traviatastraat in Amstelveen is maandagavond rond 22.10 uur brand uitgebroken. De brandweer was snel ter

 

Brand verwoest dak sauna Haarlem

Maandagochtend rond 11:20 uur brak een brand uit in het dak van een sauna aan de Van Egmondstraat in Haarlem.

 

Persoon gewond na beknelling in machine in Haarlem

Op de Amsterdamsevaart in Haarlem is maandagochtend een persoon bekneld geraakt in een machine in de keuken. Mogelijk zou het

You cannot copy content of this page