Gesprongen waterleiding Diemen; straten en schoolplein onder water

In Diemen is in nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 5.00 uur een waterleiding gesprongen in de omgeving van de Ouderkerkerlaan en de Schelpenhoek.

Het gebied rondom basisschool De Ark is het zwaarst getroffen. Het gehele schoolplein heeft onder water gestaan en grote delen van het plein staan nog steeds onder water. Op sommige plaatsen zijn sinkholes ontstaan. Volgens een omstander is er ook water de school in gestroomd.

Ook in omliggende straten, waaronder de Schelpenhoek, stond het water volgens een buurtbewoner tot kniehoogte. Of er ook woningen schade hebben opgelopen is op dit moment nog niet bekend.

Waternet is hard aan het werk de leiding te herstellen. Het is onbekend of er huishoudens op dit moment zonder water zitten en hoelang de werkzaamheden nog duren.

Foto’s: VLN Nieuws / Vivian Tusveld

Bekijk ook de volgende items:

 

Auto te water in Uithoorn, persoon gereanimeerd

Op de Boterdijk in Uithoorn is woensdagavond een personenauto te water geraakt. De auto raakte op zijn kop in het

 

Vlammenzee bij zeer grote brand Haarlem

De brandweer is woensdagochtend omstreeks 05.00 opgeroepen voor een grote brand in een bedrijfspand aan de Surinameweg in Haarlem. Er

 

Twee personen gewond na ongeval motor-auto De Boelelaan Amsterdam

Op de Boelelaan heeft omstreeks 16.00 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en motor. Daarbij raakte zeker twee personen

You cannot copy content of this page