Gesprongen waterleiding Diemen; straten en schoolplein onder water

In Diemen is in nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 5.00 uur een waterleiding gesprongen in de omgeving van de Ouderkerkerlaan en de Schelpenhoek.

Het gebied rondom basisschool De Ark is het zwaarst getroffen. Het gehele schoolplein heeft onder water gestaan en grote delen van het plein staan nog steeds onder water. Op sommige plaatsen zijn sinkholes ontstaan. Volgens een omstander is er ook water de school in gestroomd.

Ook in omliggende straten, waaronder de Schelpenhoek, stond het water volgens een buurtbewoner tot kniehoogte. Of er ook woningen schade hebben opgelopen is op dit moment nog niet bekend.

Waternet is hard aan het werk de leiding te herstellen. Het is onbekend of er huishoudens op dit moment zonder water zitten en hoelang de werkzaamheden nog duren.

Foto’s: VLN Nieuws / Vivian Tusveld

Bekijk ook de volgende items:

 

Ravage na explosie gevel uit portiekwoning, mensen gered Amsterdam

In de nacht van zondag op maandag werd de buurt aan de Du Perronstraat in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige

 

Bestuurder gevlucht na ongeval Badhoevedorp

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oleanderlaan in Badhoevedorp. Een auto raakte

  

Boze supporters wachten spelersbus Ajax op bij Johan Cruijff Arena

Bij de Johan CruijffArenA in Amsterdam hebben een grote aantal harde kern Ajax supporters verzameld bij de ingang van de

You cannot copy content of this page