Journalist VLN Nieuws bedreigd tijdens filmen brand

Een van onze journalisten is gisteravond, zondag 31 oktober 2021, bedreigd tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden.

Laurens Niezen probeerde beeld te maken van de brand, toen omstanders zich ineens gingen bemoeien met de camerajournalist. Er werden diverse opmerkingen gemaakt, zoals ‘Je hoeft niet van andermans ellende te genieten’. Hierop heeft Laurens Niezen rustig uitgelegd dat hij bezig is met het uitvoeren van zijn werk. Ook nam Niezen even wat meer afstand op de weg.

De omstanders accepteerden dit niet, waarop deze dreigend op de camerajournalist afliepen. Hij moest hierop weglopen, waarna de omstanders hem gingen achtervolgen. Over een afstand van honderden meters moest Niezen voor zijn belagers vluchten. Tijdens zijn vlucht hoorde hij nog dat een van de belagers riep ‘Als je hier terugkomt dan schop ik je dood’.

Geschrokken van deze bedreiging, wendde Laurens Niezen zich tot de aanwezige politieagenten. Ondanks dat de daadwerkelijke doodsbedreiging is vastgelegd op video en dat er getuigen waren, werd de zaak niet direct opgenomen, ondanks het protocol Persveilig: https://www.persveilig.nl/wp-content/uploads/2019/10/Protocol-Persveilig.pdf

Laurens Niezen is erg geschrokken van deze bedreiging en kon daar vannacht al niet meer van slapen. Hij is geschrokken en had gehoopt dat de politie direct zou gaan optreden richting de bedreigers. De politie liet later weten dit niet direct gedaan te hebben ‘omdat de emoties hoog opliepen’.

Collega Laurens Niezen heeft zijn verhaal gedaan bij NH Nieuws:

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Flat Ekamastraat zwaar beschadigd door brand

Haarlem – Een flatwoning is donderdagavond zwaar beschadigd geraakt door brand. Rond 18:30 uur brak de brand op de eerste

 

Overval op Albert Heijn in Amstelveen Bovenkerk

Amstelveen – Op de Albert Heijn aan de Maalderij in Amstelveen Bovenkerk is woensdagavond een overval geweest. Wat er zich

 

Bezorgfietser aangereden door lijnbus op beruchte rotonde

Aalsmeer – Op de beruchte rotonde aan de N196, Burgemeester Kasteleinweg bij de Dorpsstraat in Aalsmeer is een fietsbezorger aangereden

You cannot copy content of this page