Journalist VLN Nieuws bedreigd tijdens filmen brand

Een van onze journalisten is gisteravond, zondag 31 oktober 2021, bedreigd tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden.

Laurens Niezen probeerde beeld te maken van de brand, toen omstanders zich ineens gingen bemoeien met de camerajournalist. Er werden diverse opmerkingen gemaakt, zoals ‘Je hoeft niet van andermans ellende te genieten’. Hierop heeft Laurens Niezen rustig uitgelegd dat hij bezig is met het uitvoeren van zijn werk. Ook nam Niezen even wat meer afstand op de weg.

De omstanders accepteerden dit niet, waarop deze dreigend op de camerajournalist afliepen. Hij moest hierop weglopen, waarna de omstanders hem gingen achtervolgen. Over een afstand van honderden meters moest Niezen voor zijn belagers vluchten. Tijdens zijn vlucht hoorde hij nog dat een van de belagers riep ‘Als je hier terugkomt dan schop ik je dood’.

Geschrokken van deze bedreiging, wendde Laurens Niezen zich tot de aanwezige politieagenten. Ondanks dat de daadwerkelijke doodsbedreiging is vastgelegd op video en dat er getuigen waren, werd de zaak niet direct opgenomen, ondanks het protocol Persveilig: https://www.persveilig.nl/wp-content/uploads/2019/10/Protocol-Persveilig.pdf

Laurens Niezen is erg geschrokken van deze bedreiging en kon daar vannacht al niet meer van slapen. Hij is geschrokken en had gehoopt dat de politie direct zou gaan optreden richting de bedreigers. De politie liet later weten dit niet direct gedaan te hebben ‘omdat de emoties hoog opliepen’.

Collega Laurens Niezen heeft zijn verhaal gedaan bij NH Nieuws:

Foto’s: VLN Nieuws

Bekijk ook de volgende items:

 

Snelweg afgesloten na ongeluk, door gladheid A9 Velsen-Zuid

Door een hevige hagelbui was binnen enkele seconde de A9 bij Velsen-Zuid plaatselijk spekglad daardoor ontstond een kettingbotsing tussen zeker

 

Persoon valt van boot tijdens bedrijfsfeest in Zaandam

Een persoon is zondagavond van een boot gevallen tijdens een bedrijfsfeest, het gebeurde aan de Havenstraat in Zaandam. Twee andere

  

Surinaamse president brengt bezoek in Hoofddorp

Surinaamse president Chan Santhoki heeft een bezoek gebracht aan een partycentrum aan de Nieuweweg in Hoofddorp. Hij was daar aanwezig